5 gode råd til mere overskud i hverdagen

Børnefamiliernes travle liv indeholder karrierer med jobs fra morgen til eftermiddag, diverse fritidsaktiviteter, sund livsstil, god opdragelse, huslige pligter og meget mere. Det er nemt at blive overvældet af den travle hverdag og samtidig have overskud til at give fuld opmærksomhed til det vigtigste - børnene.

Det er vigtigt at prioritere nærværet og roen for hele familien, så dagligdagen ikke kun handler om arbejde, madlavning og vasketøj.

Her får du 5 gode råd til mere overskud i hverdagen.

Planlæg i forvejen

Vi er så privilligerede, at vi i dag kan foretage indkøbene på nettet og samtidig få varerne leveret lige til døren. Den oplagte mulighed for at spare tid! Men nyder du at handle ind selv, kan du lave madplaner og handle stort ind én gang om ugen for at spare tid.

Smør madpakken, læg tøjet frem og sæt morgenmadsprodukterne på bordet aftenen før. På den måde klarer du nogle af de praktiske opgaver på forhånd og har mere tid til nærvær og ro om morgenen.

Giv børnene små ansvarsopgaver

Inddrag børnene i de små aldersvarende dagligdagsopgaver. Gør det til en leg at tømme opvaskemaskinen eller at gå ud med skraldespanden. 

Børn vil rigtig gerne hjælpe, hvis de bare hjælpes lidt på vej. Ofte lyser stoltheden frem i børnene, når de har fået ansvar og været med til at løse en opgave. Og så er det en skøn måde at være sammen på.

Bed om hjælp

Bor bedsteforældrene tæt på? Har barnet gode legekammerater? Er der andre tætte kontakter i nærheden? Så udnyt netværket, når det hele brænder på. Lav en legeaftale lige efter institution/skole eller få bedsteforældrene til at hente barnet lidt tidligere én gang om ugen.

Sænk forventningerne

Husk, at vi alle kan fejle. At være forælder er et uperfekt job, hvor vi lærer og erfarer hele tiden. Som forældre gør vi alle det bedste, vi kan, men ofte har vi for store forventninger til både vores børn, huslige pligter og hvad vi kan nå. Ved at sænke forventningerne og finde ro i det uperfekte, vil du opdage, at både forældre og børn slapper mere af og dermed finder mere ro i tilværelsen.

Husk at pleje dig selv

Har du nogensinde hørt udtrykket: "Elsk dig selv, før du kan elske andre."?

Det er svært at tilbyde nogen noget, vi selv mangler. Er du kørt fast i en rille, der er svær at komme ud af, så prioriter at gøre noget godt for dig selv. Gå en tur i skoven med en ven, bestil en gang massage eller tag på shoppetur alene. Nogle gange kræver det blot lidt tid væk fra det hele for at genoplade batterierne.