Hyggelige efterårssmåkager med glasur

Et kæmpe hit hos os er de her nemme vaniljesmåkager udstukket i sjove former. Dejen er hurtig at lave og kagerne smager fantastisk! Og så er det en hyggelig aktivitet, hvis man gerne vil have børnene med i køkkenet.

 

småkager-med-glasur-græskar

 

Det smarte ved småkagedejen er, at den er nem at arbejde med, også for børn. Her er dejen rullet fladt ud og kagerne udstukket i små græskar. Derefter er småkagerne pyntet med orange og grøn glasur.

 

småkager-med-glasur

 

 
Opskriften på Småkagedej kommer her:
  • 275 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 spsk. sirup

 

 

Sådan gør du:
1. Hæld melet i skålen eller røremaskinen. Tilsæt smør i små tern.
2. Tilsæt sukker og vaniljesukker og rør det hele sammen indtil smørret et smuldret.
3. Tilsæt æg og sirup og rør indtil dejen lige har samlet sig.
4. Når dejen næsten er klar, tages den ud på køkkenbordet og æltets igennem til den er helt jævn og fast.
5. Lad dejen hvile i en overdækket skål i køleskabet - mindst 30 minutter.
Bages i ca. 8 minutter i alm. ovn ved 200 grader eller varmluft 175 grader.
Hold godt øje med kagerne mens de bages, da de hurtigt får farve.

     

    småkager-med-glasur

     Opskriften på Glasur kommer her:
    • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
    • 150 g flormelis
    • Frugtfarve

     

    Sådan gør du:

    1. Pisk æggehviden en smule med et piskeris eller en håndpisker. Den skal kun være luftig.

    2. Tilføj flormelis og pisk til du har den ønskede konsistens.

    3. Tilsæt en smule frugtfarve, men pas på med at tilføje for meget. Rør rundt indtil glasuren har den ønskede farve.

    Glasuren er klar til pyntning.

     

    God fornøjelse med bagningen!